Quality Bedlinnen

Klachten

Wanneer je een klacht hebt is dat vervelend en dan horen wij het graag. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice. De klacht wordt direct in behandeling genomen en zo spoedig mogelijk opgelost.

Naaimachine

Hoe meld ik mijn klacht bij fijn?

  • Meld je klacht aan bij Fijn, bij voorkeur via email.

  • Als je de klacht per email verstuurt is het handig als je een foto bijsluit, hiermee kunnen we je klacht beter beoordelen.

  • Zodra we je klacht hebben ontvangen, nemen we deze direct in behandeling.

  • Samen met jou gaan we de klacht goed oplossen, zodat je uiteindelijk een product hebt dat precies aan je wensen voldoet.

Formele procedure

Is je klacht na contact met onze klantenservice niet verholpen? Dan kun je een formele klachtenprocedure starten door je klacht schriftelijk in te dienen bij Fijn. Stuur je klacht onder vermelding van je naam, adres, woonplaats en bestelnummer naar: 

Fijn
Lovense Kanaaldijk 47-13
5013BJ Tilburg 

Zodra we je brief hebben ontvangen, sturen we een ontvangstbevestiging. Een inhoudelijke reactie op je klacht ontvang je, telefonisch of via e-mail, binnen veertien kalenderdagen na de ontvangstbevestiging.


Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de geschillencommissie van het Keurmerk waarbij Fijn is aangesloten: 

https://www.keurmerk.info/nl/consumenten/melden


Je kunt de klacht ook voorleggen aan het Europese online geschillenplatform 

ODR ec.europa.eu/consumers/odr

Loading...
Upload in progress, please be patient ...