Quality Bedlinnen

Texeler Onderdeken Volwol Velours Scheerwol 450 gr/m2 - 250 gr/m2 80 x 200 cm

Texeler Onderdeken Volwol Velours Scheerwol 450 gr/m2 - 250 gr/m2 80 x 200 cm
Een Texeler Volwol Velours onderdeken biedt je een heerlijk warm slaapcomfort. Je ligt op een laag wol en velours van 1.000 gr/m2. Dit zorgt voor een heel fijn en warm bedgevoel. Transpiratievocht wordt moeiteloos opgenomen, zodat uw bed droog blijft aanvoelen. Geen koudebruggen meer van opgeslagen vocht in je matras.
De onderdeken bestaat uit 3 lagen. De vulling bestaat uit 100% zuivere Texelse scheerwol van 450 gr/m2. De bovenzijde is voorzien van heerlijk zachte velours. De onderzijde is gemaakt van koele percal katoen. Zo kun je beide zijdes alwisselen per seizoen. De onderdeken lijkt op een topper, maar is dunner en warmer. Een onderdeken is goed voor je spieren en gewrichten.
Product type info:
Product type info
Een onderdeken is een dikke deken voor onder je hoeslaken. Hij is 3-4 cm dik en je legt hem op je matras voor een extra zachte ondergrond, dat slaapt zoveel fijner!
Materiaal info:
Materiaal info
De 100% zuivere scheerwol van de Texelaar staat wereldwijd bekend om zijn superieure kwaliteit. Wol heeft vele fantastische eigenschappen; het ventileert, reguleert warmte en vocht, het is zelfreinigend, het is duurzaam en heeft een lange levensduur, het voorkomt huisstofmijt en is anti-allergisch.
Materiaal Specificatie: 100% zuiver scheerwol - afgedekt met velours
Vulgewicht p/m2: 450 gr/m2 - 250 gr/m2
Land van Herkomst: Nederland
Keurmerk: Echt texels product, Woolmark
Hoekhooogte: 4-6 cm
Maat: 80 x 200 cm
Texeler Onderdeken Volwol Velours Scheerwol 450 gr/m2 - 250 gr/m2 80 x 200 cm
Materiaal Specificatie: 100% zuiver scheerwol - afgedekt met velours
Vulgewicht p/m2: 450 gr/m2 - 250 gr/m2
Land van Herkomst: Nederland
Keurmerk: Echt texels product, Woolmark
Hoekhooogte: 4-6 cm
Maat: 80 x 200 cm
Texeler

De naam zegt het misschien al, Texeler wol is gemaakt van de wol van schapen die leven op het eiland Texel. De Texelaar is een stamboekschaap, die wereldwijd bekend staat om z’n verfijnde lamsvlees én perfecte wol. In 1909 werd het Texels Schapenstamboek opgericht. Sindsdien bewaken de Texelse schapenfokkers de zuiverheid van het ras. Doordat het merk Texeler zich hiermee heeft verbonden, kunnen we altijd rekenen op zuivere scheerwol van hoge kwaliteit.

Texeler is opgericht in 1984 door een ondernemende eilandbewoner Dick Graaf. De eerste dekbedden werden volledig met de hand vervaardigd. De wol werd in een badkuip gewassen, gedroogd en daarna gekamd. De zilte zeelucht, wind en zon op het eiland zijn de drie condities die voor de beste wol zorgen. Hierdoor wordt de vacht van het Texels schaap volumineus en kroezig zodat het heerlijk zacht aanvoelt en een optimaal isolerend effect heeft. Zo ontstaat een natuurproduct wat ook nog eens een positieve invloed heeft op je gezondheid. Zuiver scheerwol regelt namelijk de temperatuur en vochthuishouding terwijl je slaapt. Zo word je nooit meer koud of zwetend wakker. Daarnaast heeft de lanoline die in de wol zit een heilzame werking op spieren en gewrichten. De zilte zeelucht zorgt voor een hoog gehalte aan deze stof en blijft ook na verwerking in de wol.

Aanvankelijk verliep de verkoop moeizaam maar doordat een jaar later de Texeler dekbedden onder de aandacht kwamen in een tv-programma werd het populair. De schapenwollen dekbedden waren niet meer aan te slepen. Daarnaast introduceerden ze het inmiddels beroemde vierseizoenendekbed in Nederland; een dekbed met een dunner en een dikker deel, die je aan elkaar kan bevestigen. Het bedrijf groeide al snel uit zijn voegen en zo ontstond een moderne wolfabriek. Daar worden tot op de dag van vandaag de Texeler dekbedden geproduceerd. Met behulp van geavanceerde machines en een uniek verwevingsproces waar ook nog ambacht aan te pas komt. 

Omdat het welzijn van het schaap voorop staat, wordt bij de wassing en verwerking van de wol rekening gehouden met strenge milieueisen. Ook hoef je een echte Texeler nooit bij te vullen, omdat de wol niet breekt kan het ook niet verpulveren of stoffig worden. Wat je vaak wel ziet gebeuren bij een dekbed of kussens van andere materialen. Door de lange levensduur van het product hoef je maar één keer te investeren en hiermee maak je een duurzame keuze. 

Verwent elke nacht

Was advies
Algemeen: U hoeft dit product niet te wassen. Het bevat lanoline en is hiermee zelfreinigend. We adviseren het regelmatig te luchten, zo blijft het lekker fris. Bij een vlek, kunt u het naar de stomerij brengen.
Wassen: Niet wassen
Bleken: Niet bleken
Strijken: Niet strijken
Chemisch reinigen: Enkel chemisch reinigen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Loading...
Upload in progress, please be patient ...