laken

 • Dommelin percal

  Op zoek naar een heerlijk nieuw dekbedovertrek, laken of hoeslaken van Dommelin? Dan heeft u vast al wel eens de term percal voorbij zien komen. De stof is relatief onbekend, terwijl percal al eeuwenlang gebruikt wordt in het Midden-Oosten. En dat is niet voor niets, want percal heeft heel veel fijne eigenschappen waar u elke nacht van kunt genieten.

  Dommelin percal dekbedovertrek Bari

  Wat is percal?

  Percal is, anders dan velen verwachten, geen synthetische stofsoort. Percal wordt gemaakt van 100% gekamde gemerceriseerde katoen. Een betere naam zou dus zijn: percalkatoen. Percal is een luxere variant van katoen, net als satijn. Het enige verschil is de lengte en kwaliteit van het gebruikte garen. De stof percal bestaat uit minimaal 200 threadcounts (draden per inch). Dit is mogelijk omdat bij het weven dunnere draden gebruikt worden, gemaakt van langere en sterkere katoenvezels. Dit komt neer op een hoge weefdichtheid en garenfijnheid. Bij het maken van percal wordt gebruik gemaakt van platbinding. Bij platbinding wordt één inslagdraad over één kettingdraad geweven. Dit zorgt uiteindelijk voor een soepele, knisperende en extra zachte stof.

  Langere vezels, dunnere draad; sterker, zachter en lichter doek

  De voordelen van Percal

  Heeft u uw pijlen gericht op een Dommelin dekbedovertrek van percal? Dit materiaal heeft verschillende voordelen.

  • Superzacht dankzij de fijne weving
  • Natuurlijk product
  • Voelt koel aan in warme zomers
  • Erg soepel materiaal
  • Blijft lang mooi: geen last van pilling
  • Sterker door gebruik van kwalitatievere katoen vezels

  Verschillen percal en katoen

  Hoewel percal ook gemaakt wordt van de katoenplant, zijn er wel degelijk verschillen tussen het vertrouwde katoen en het exclusievere percal. Zo worden bij het weven van katoen een stuk minder draden per inch gebruikt. Waar het minimum bij percal op 200 draden per inch ligt, ligt dat bij katoen op minimaal 140 draden -ook wel threadcounts genoemd. Dit zorgt ervoor dat percal niet alleen nóg steviger en duurzamer is, maar ook extra zacht. En extra zacht bedtextiel? Dat slaapt natuurlijk ook éxtra lekker.

  Verschillen percal en satijn

  Ook satijn is een katoensoort. Satijn is de meest fijne soort van het stel. Satijn heeft een nog strakkere weeftechniek dan percal. Het aantal draden is hier minimaal 220 per inch. Deze weeftechniek maakt de stof extra glad en glanzend. Of u dat fijn vindt, is een kwestie van smaak. Satijn voelt daarnaast warmer aan én is heel makkelijk strijkbaar.

  Ruime keuze Dommelin Percal

  Dommelin is een topmerk van Nederlandse bodem. In hun eigen atelier maakt het merk onder andere dekbedovertrekken, lakens en moltons. Percal is één van de materialen die vaak in de Dommelin collectie terugkomt. Niet verwonderlijk, want percal is een heerlijk materiaal. Zacht, maar toch sterk. In het assortiment van Fijn.nl vindt u percal in tientallen kleuren én prints. Er is dus altijd wel een kleur die perfect aansluit bij uw wensen en smaak! Daarnaast maakt Dommelin het mogelijk om uw bedtextiel op maat te maken. Heeft uw bed een afwijkende maat? Dat is dus geen enkel probleem!

  Dommelin Percal kleuren

  De Dommelin producten van percal op een rij:

  Wilt u meer weten over het bedtextiel van Dommelin, of over percal in het bijzonder? Neem dan contact met ons op. De stof percal in het echt ervaren, zodat u zeker weet of deze stof u de perfecte nachtrust gaat bezorgen? Dat kan! Wij sturen u graag een stofstaal op.

  Op Fijn.nl vindt u nog meer fijne merken die percal gebruiken voor hun bedtextiel. Neem ook eens een kijkje bij onze merken Essix, Nina Ricci en MrsMe.

1 Artikel(en)