Dommelin dekbedovertrek met satijn 600 Threadcount

De musthave van dit voorjaar

Dommelin satijnen bedlinnen met 600tc

Dit beddengoed voelt zoals satijn met 600 threadcount beloofd; heerlijk zacht, glad en soepel. Als u dit luxueuze beddengoed eenmaal heeft geprobeerd wilt u echt nooit iets anders meer!

De nieuwe serie satijnen beddengoed met hoge threadcount van Dommelin is het antwoord voor liefhebbers die op zoek zijn naar duurzaam en kwalitatief beddengoed. We merken steeds meer dat veel van onze klanten zoeken naar de kwaliteit van vroeger of hotelkwaliteit. Dommelin bied uitkomst, ze leveren al sinds 1975 prachtige producten die naadloos aansluiten bij onze collectie en gedachte; bijzonder en kwalitatief bedlinnen in elke maat en materiaal. Zo is het satijnen beddengoed van Dommelin in het totale spectrum verkrijgbaar; zoals een hoeslaken, een hoeslaken met een hoge hoek en extra hoge hoek, een topper, een topper met een hoge hoek, als laken, als dekbedovertrek, en veel verschillende maten kussenslopen.

satijn threadcount 600

Dommelin Dekbedovertrek Satijn 600TC Zand

satijn threadcount 600

over Dommelin

Dommelin is een expert op het gebied van beddengoed in de breedste zin van het woord. Het is een prachtig bedrijf en alle medewerkers hebben hart voor hun vak, ze vertellen met liefde over hun product en weten alle in’s en out’s over verschillende stofsoorten en kleuren. De beste coupeuses in hun eigen atelier draaien haar handen niet om voor perfect maatwerk. Het is dus niet voor niets een bedrijf waar we graag mee samenwerken. Afwijkende maten voor bijvoorbeeld een hoeslaken kunnen eenvoudig door het atelier geconfectioneerd. Denk aan maten van hoeslakens zoals, 180 x 210 cm, 180 x 220 cm, 160 x 200 cm, 100 x 200 cm, 100 x 210 cm of 100 x 220 cm. Staat u maat er niet bij? Geen probleem we kunnen alle afmetingen maken zelfs voor een rond matras of dekbed.

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van satijn met een hogere threadcount?

Om een goed beeld te geven van de voordelen van satijnen beddengoed met een hoge threadcount nemen we samen met u een duik in het technische aspect van dit bedlinnen. Laat we beginnen met het weven van de stof. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is satijn geen materiaal maar een weeftechniek of weefsel. Het verschil tussen een normale stof en een satijnen stof is de manier waarop de stof geweven is. Een normale stof wordt vaak geweven in een platbinding. Satijn wordt geweven in een satijnbinding. Het materiaal wat hiervoor gebruikt wordt kan verschillend zijn; zoals polyester, zijde of katoen. Het beddengoed van Dommelin wordt vervaardigd van 100% kwaliteitskatoen.

platbinding

Platbinding

De meest gebruikte weeftechniek is een platbinding dat wil zeggen dat de kettingdraden en de inslagdraden elkaar 1 op 1 kruisen. Een weefsel in platbinding heeft aan beide kanten hetzelfde bindingspatroon. Met andere woorden je ziet geen verschil tussen de voor- en achterkant. Deze eenvoudige weeftechniek zorgt voor een sterk weefsel en de stof pluist minder dan weefsels waarvan de garens langer los liggen. Een weefsel in platbinding kan vervaardigd worden van veel verschillende stoffen, zoals katoen, linnen en bijvoorbeeld zijde.

satijnbinding

Satijnbinding

Een satijnen stof wordt op een andere manier geweven dan een platbinding, namelijk in een satijnbinding, dit wil zeggen dat de kettingdraden en de inslagdraden elkaar minstens één op vier of vier op één kruisen. Door deze manier van weven verkrijgt de stof haar kenmerkende glans. Bij een satijnen weefsel zie je duidelijk het verschil tussen de voor- en achterkant van de stof. Satijn kan vervaardigd worden van verschillende materialen zoals polyester, zijde en katoen. Het satijnen beddengoed van Dommelin wordt vervaardigd van 100% kwaliteitskatoen.

*Kettingdraad; de draad die bij het weven in de lengterichting van het weefsel loopt.
*Inslagdraad; de draad die bij het weven in de breedterichting van het weefsel loopt.

satijn threadcount 600
satijn threadcount 600

Dommelin Kussenslopen & Dekbedovertrek Satijn 600TC Zand, Hoeslaken Satijn 600TC Taupe, Laken Satijn 600TC Koraal

Het garen en de draadtelling ofwel threadcount?

Nu bepaalt niet allen de manier van weven de kwaliteit en eigenschappen van een stof. Een ander belangrijk ingrediënt voor de kwaliteit van de stof is het garen wat wordt gebruikt en de draadtelling. Ookwel threadcount genoemd.

We beginnen met de draad. Al het satijnen beddengoed van Dommelin wordt vervaardigd van 100% kwaliteitskatoen. De kwaliteit van het garen wordt bepaald door het spinnen van gekamde vezels. Door de vezels tijdens het proces te kammen verwijder je de korte
vezels. Hierdoor is het zogehete kamgaren gladder, fijner, regelmatiger en minder volumineus dan bijvoorbeeld kaardgaren en is het uitermate geschikt om een strak weefsel te verkrijgen.

De katoenen garens worden vervolgens in een verfbad op de draad geverfd voordat het wordt geweven. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde kleurechtheid die nauwelijks aan vervaging onderhevig is. Nu de draad is gekamd en geverfd komen we steeds dichterbij het eindpodruct; de stof zelf. De dichtheid van een stof wordt bepaald door de draadtelling ofwel threadcount. De threadcount  (afgekort TC) wordt uitgedrukt in aantal draden die per vierkante inch* zijn geweven. De kwaliteit van het garen en de threadcount gaan uiteraard hand in hand. Hoe fijner, gladder en kwalitatiever het garen hoe meer draden er per vierkante inch geweven kunnen worden. Door een hogere threadcount te gebruiken zoals in dit satijnen beddengoed van Dommelin verkrijg je een mooi strak geweven stof met als voordeel, een gladder weefsel en een betere stofdichtheid die zorgt voor een heerlijk zacht en soepel voelend beddengoed.

De voordelen van Dommelin Satijnen Beddengoed nog even op een rij

Prettige om onder te slapen
Het satijnen beddengoed van Dommelin met een threadcount van 600 is
heerlijk zacht, licht, soepel, luchtig en glad.

Uitgebreide collectie
Deze collectie beddengoed van Dommelin is verkrijgbaar als dekbedovertrek, als hoeslakens, topper, splittopper, laken en als kussensloop.

Veel verschillende kleuren
Als het om kleur gaat heeft iedereen zo haar eigen voorkeuren. Daarom is de collectie beddengoed van Dommelin verkrijgbaar in maar liefst 10 tijdloze kleuren; wit, ecru, zand, taupe, koraal, lichtgroen, staalblauw, lichtgrijs, middengrijs en donkergrijs. Zo kun je je bed prachtig ton-sur-ton in een kleur opmaken of je geeft je slaapkamer juist wat diepte oor speels te combineren met verschillende kleuren.

100% kwaliteitskatoen
De complete collectie satijnen beddengoed van Dommelin is vervaardigd van 100% kwaliteitskatoen. Katoen heeft als voordeel dat het een natuurlijk product is.

Satijn kreukt minder snel
Door de weving van de stof, satijnbinding, komt satijn aan haar eigenschappen zoals een gladde en soepele stof. Dit heeft als voordeel dat het veel minder snel kreukt dan bijvoorbeeld katoen of percal beddengoed.

Voor het behoudt van uw kapsel
Satijnen beddengoed is niet alleen prachtig om te zien, het voelt ook heerlijk zacht door haar gladde eigenschappen. Hierdoor is satijn de uitkomst voor mensen die graag hun kapsel in model houden. Doordat satijn zo glad en soepel is ondervind het hapsel minder weerstand en blijft het veel beter in model.

Minder huidirritatie
Satijnen beddengoed is ook aan te raden voor mensen met acné of huidproblemen. De oorzaak wordt er niet door weggenomen maar doordat er minder wrijving is door het gladde oppervlak van de stof is er ook minder irritatie aan de huid.