Topper hoeslaken

Een mooie en uitgebreide collectie

TOPPER HOESLAKENS

In dit artikel nemen we u mee in de wereld van het hoeslaken voor een topper matras. We leggen duidelijk uit wat voor verschillende soorten topper hoeslakens er te verkrijgen zijn en hoe u zelf de beste keus maakt bij het aanschaffen van een topper hoeslaken. Zo kunt u er zeker van zijn dat u het juiste product kiest; kwaliteit, maatwerk en service zijn bij ons de standaard!

topper hoeslaken

Wat is een topper hoeslaken

Een topperhoeslaken is een een speciaal type hoeslaken dat geschikt is voor een topmatras. Een topmatras wordt ook wel een toppermatras, een topdekmatras of dekmatras genoemd. Een topmatras is een extra dun matras van 10-15 cm wat bovenop uw gewone matras ligt. Een topmatras wordt het meestal gebruikt in combinatie met een boxspring. Maar een topmatras heeft ook als voordeel dat het net dat beetje extra comfort bied of ter bescherming van je matras.

Voordelen van een topmatras met topperhoeslaken op een rijtje:

•  Het beschermt uw matras

•  Een topmatras is relatief licht en daardoor makkelijker op te maken dan een gewoon matras.

•  De tijk van een topmatras is kleiner en past daardoor gemakkelijk in de wasmachine

•  Een tweepersoons topmatras kan uitkomst bieden als u twee losse matrassen op uw tweepersoonsbed heeft liggen. Hierdoor heeft u nauwelijks last van de geul tussen de twee afzonderlijke matrassen.

Bij Fijn vindt u een breed assortiment topper hoeslakens. In onze collectie hebben we topmerken zoals Dommelin, Essenza en Romanette; zo heeft u een ruime keus uit meerdere kwaliteiten, prijsklassen en vele kleuren en maten.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een topper hoeslaken

Om een goede aankoop te doen is het handig om je wat meer te verdiepen in de mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende soorten topper hoeslakens, maten, materialen en kleuren. We willen u met deze blog de juiste informatie geven voor het uitkiezen van de perfecte topper.

Wat voor topper hoeslaken heeft u nodig

Er zijn verschillende topper hoeslakens verkrijgbaar. Een topper hoeslaken, een topperhoeslaken met hoge hoek, een split topper en een dubbel split topper.

Topper hoeslaken 9 cm

Topper hoeslaken voor topdekmatras van 5-9 cm
Topper hoeslaken voor topdekmatras van 5-9 cm

Topper hoeslaken 14 cm

Topper hoeslaken hoge hoek voor een topdekmatras tot 14 cm
Topper hoeslaken hoge hoek voor een topdekmatras tot 14 cm

Split topper hoeslaken

Split topper hoeslaken met enkele inkeping voor een verstelbaar topmatras
Split topper hoeslaken met enkele inkeping voor een verstelbaar topmatras

Dubbel split topper

Dubbel split hoeslaken met dubbele inkeping voor een verstelbaar topmatras
Dubbel split hoeslaken met dubbele inkeping voor een verstelbaar topmatras

De juiste maat

We willen allemaal een topper hoeslaken dat strak op het bed ligt. Om te zorgen dat het topper hoeslaken perfect past is het belangrijk dat u de juiste maat weer van het topdekmatras. Meet daarom altijd de lengte, de breedte en de ook de hoogte van het topdekmatras. (en ook de inkepingen mocht uw een tweepersoons verstelbaar bed hebben). Vooral als u kiest voor een geweven stof (zoals katoen, linnen of satijn) is het van extra belang dat u de juiste maat meet. Een geweven stof rekt namelijk niet mee.

Verschillende hoogtes

Bij Fijn hebben we topper hoeslakens met twee verschillende hoogtes in ons assortiment. Een topper hoeslaken voor topdekmatras van 5-9 cm en een topper hoeslaken voor dikker topmatras van 10-14 cm. Voor een extra dikke topdekmatras werd vroeger vaak een gewoon hoeslaken gebruikt. Dommelin heeft nu nieuwe topper hoeslakens in haar collectie voor dekmatras tot 14 cm. Een topper hoeslaken speciaal op maat gemaakt voor een een dekmatras zit uiteraard veel mooier om het dekmatras dan een gewoon hoeslaken.

Uitgebreid assortiment maatwerk

Bij Fijn zijn we specialist is maatwerk, dat is maar goed ook, zo kunnen we aan alle wensen van onze klanten voldoen. We hebben veel verschillende maten is ons assortiment; 70 x 200 cm, 80 x 190 cm, 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm etc. Daarnaast bieden wij ook persoonlijk maatwerk; wij kunnen elke maat speciaal voor u laten maken in ons eigen atelier. Neem bij vragen contact met ons op, we helpen u graag verder.

Sluiting

Een goede pasvorm van uw topper wordt mede bepaald door de sluiting. De merken Essenza en Romanette gebruiken een elastiek rondom voor een naadloze aansluiting aan de onderzijde van uw topdekmatras. Dommelin werkt aan de onderzijde met een envelopsluiting. Deze topper hoeslakens zijn geconfectioneerd met een extra ingenaaide hoek en een extra brede strook stof aan de onderzijde die tevens is voorzien van een elastiek rondom. Dit zorgt ervoor dat de topper nog strakker om de toppermatras blijft zitten.

Topper hoeslaken om topmatras
Topper hoeslaken om topmatras
Topper hoeslaken met envelopsluiting
Topper hoeslaken met envelopsluiting

Welke stof past bij u en uw bed

Elke stof heeft zo haar eigen voordelen en eigenschappen. Voor een comfortabele nachtrust is het van belang dat u weet welke stof voor u fijn voelt maar het praktische oogpunt is ook van belang; een non-stretch topper hoeslaken is iets minder gebruiksvriendelijker bij het opmaken van uw bed dan een stretch topper hoeslaken. Het grote verschil van stretch verus non-stretch op je huid is dat een geweven stof altijd iets strakker, koeler en gladder voelt op je huid dan een jersey stof. Door deze eigenschappen is een geweven hoeslaken perfect voor in de lente- en zomermaanden. Een jersey stof (of gebreide stof) daarintegen voelt net iets warmer aan. Vergelijk het maar met een katoenen blouse die meestal een fris gevoel geeft versus een gebreide trui die je associeert met zacht en behaaglijk. Ook al zijn ze beide van katoen vervaardigd toch is er een verschil in het dragen van beide weefsels. Een geweven stof voelt lichter en luchtiger dan een gebreide stof. Nog even de verschillen op een rijtje;

Non-stretch geweven
Stretch gebreid

FIJN, GLAD & KOEL

• Niet rekbaar

• In veel kleuren verkrijgbaar

• Daardoor matcht het topper hoeslaken
perfect uw dekbedovertrek

• Veel verschillende materialen;
o.a. katoen, percal, satijn, linnen

ZACHT, WARM & MAKKELIJK

• Zit perfect strak om het topmatras 

• Past om meerdere maten topmatrassen

• Gemaakt van 100% katoen, voor extra rek
is er lycra of elastan toegevoegd

• Leverbaar in Jersey en
Jersey DeLuxe uitvoering

Verschillende materialen

Onze Topperhoeslakens zijn er in maar liefst 6 verschillende kwaliteiten; Katoen, Percal, Satijn, Linnen, Jersey en Jersey Deluxe. Hieronder beschrijven we de kern eigenschappen van onze verschillende soorten topper hoeslakens.

KATOEN is vervaardigd van 100% katoen en geweven in een platbinding. De voordelen en eigenschappen van katoen zijn; Sterk, natuurlijk, ademend, zacht, vochtabsorberend, breed kleurenassortiment en matcht daarom gemaakt bij bijna alle dekbedovertrekken. 

PERCAL is vervaardigd van 100% katoen en geweven in een platbinding met een minimale threadcount van 200. De voordelen en eigenschappen van percal zijn; Sterk, natuurlijk, ademend, koel, vochtabsorberend, breed kleurenassortiment en matcht daarom gemaakt bij bijna alle dekbedovertrekken.

SATIJN is vervaardigd van 100% katoen maar geweven in een satijnbinding. De voordelen en eigenschappen van satijn zijn; Sterk, glad, luxe zijdeglans, ademend, vochtabsorberend, breed kleurenassortiment en matcht daarom gemaakt bij bijna alle dekbedovertrekken.

LINNEN is vervaardigd van 100% vlas en geweven in een platbinding. De voordelen en eigenschappen van linnen zijn; Sterk, natuurlijk, ademend, koel, stoer en zeer goed vochtabsorberend. 

JERSEY topper hoeslaken van Romanette is een gebreide stof die is vervaardigd van 100% mako katoen. De voordelen en eigenschappen van deze jersey zijn; Comfortabel, zacht, warm, rekbaar, makkelijk in ondehoud en een mooi product voor een zachte prijs.

JERSEY DeLuxe van Dommelin is een gebreide stof vervaardigd van 96% gekamde katoen en 4% lycra. Jersey DeLuxe is van een veel betere en dikkere kwaliteit dan een gewone jersey stof. Als u van kwaliteit houdt dan is Jersey Deluxe de standaard. De voordelen en eigenschappen van jersey zijn;Comfortabel, zacht, warm, rekbaar, strijkvrij, mooie kwaliteit en makkelijk in onderhoud.

lekker slapen

Verschillende merken

Het onderscheid in onze merken vindt u in de kwaliteit en prijs. De minimale kwaliteit die een topper hoeslaken bij ons dient te hebben begint bij Romanette. Romanette biedt een mooi product voor een zachte prijs. Essenza is een mooie tweede keuze. De producten van Essenza hebben een mooie prijs / kwaliteit verhouding. De beste kwaliteit topper hoeslakens die wij bieden zijn van Dommelin. Zij hebben het breedste assortiment in kleur, kwaliteit en maten. Daarnaast heeft Dommelin haar topper hoeslakens in twee hoogte maten; 5-9 cm en 10-14 cm. Dommelin is de standaard als het om kwaliteit gaat.

Dommelin
Essenza
Romanette